Снимка: Булфото, архив

До 4 500 лева може да бъде глобен собственикът на незаконен цех за месни заготовки в Кюстендил,  каза д-р Велка Войнова, началник на отдел "Контрол на храните" при Областната дирекция за безопасност на храните /ОДБХ/ в Кюстендил, цитирана от БТА.

Още по темата

Преди два дни Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил е бракувала и изпратила на екарисаж 468 килограма храни и суровини в нерегистрирано производствено предприятие за месни заготовки.

В помещение към жилищна сграда в ромския кв. "Изток" в града, е било установено монтирано технологично оборудване за производството.

В помещението са констатирани общо 468 килограма храни, част от които готови и етикетирани. От три търговски обекта пък са били изтеглени и бракувани 21 килограма месни заготовки - карначе, кюфте, кебапче, кайма и наденица за скара.

Поради съмнение за нерегламентирано клане на животни се извършва проверка и в животновъдния обект на нарушителя, който е регистриран като животновъд.

Велка Войнова посочи, че случаят е разкрит чрез вътрешен канал за информация.

Тя посочи, че ангажимент на инспекцията е да следи освен регистрираните около три хиляди обекта и тези, които не са регистрирани.

Войнова уточни, че са изпратени писма до приходната агенция, както и до полицейските органи, които да предприемат действия по компетентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase