Снимка: архив, Bulphoto

Стотици тонове отпадъци се очаква да бъдат извозени от пловдивския квартал "Столипиново", чието почистване започна в сряда, съобщиха от общинската фирма "Чистота".

"За целта пренасочихме техника и от други райони, но без допълнителни разходи от бюджетни средства за извозване на отпадъците. Почистването там е всекидневно, но след запролетяването на някои участъци се оказа по-голямо натрупване на отпадък", заяви пред "Монитор" директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

При срещите му с жители на квартала те декларирали желанието си чистотата да бъде опазена, а бившите сметища като междублоковите пространства на ул. "Соколите" и ул. "Калина" със съдействието на ОП "Градини и паркове" да се запръстят и затревят с райграс, за който да се грижат целогодишно, така че зелените площи да допринесат за по-добрата визия на жизнената среда.

"Имаме уверение от тяхна страна, че ще образуват доброволчески формирования, които да следят и пазят целогодишно чистотата на квартала", допълни Иван Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase