Снимка: Reuters, архив
fallback

110 мерки за превенция на битовата престъпност са били набелязани от междуведомствен национален съвет, обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. Все още не е ясно какви точно са мерките, но Бъчварова спомена направленията на работа, по които ще се работи, пише "Сега".

МВР и социалното министерство ще се фокусират върху роми, пенсионери и младежи. Ромите ще бъдат обект на социални мерки, тъй като безработицата сред тях е голяма.

Зам.-министърът на труда Гълъб Донев цитира статистика, според която около 60% от битовата престъпност се извършвала от безработни и затова трябвало да се осигурява заетост. Той обясни, че политиката била "хоризонтална", а мерките "многопосочни".

Ромите и пенсионерите ще станат обект на медийни кампании с цел да бъдат предпазени от прехвърляне на тяхно име на задлъжнели фирми и от телефонни измами.

МВР обаче няма пари за медийни кампании и ще разчита на безплатното сътрудничество с медиите.

Младежите пък ще станат обект на "възпитаване на отговорности и гражданска култура". Срокът за изпълнение на плана е 2018 г.

"Ние ще разработим работни планове година по година с отделните министерства и ведомства и по този начин ще ги разположим във времето", обясни Бъчварова. На финала щели да се напишат и пакет законодателни промени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Слушайте

преди 8 години

Ние българите не искаме да "интегрирате" други етн0си сред нас, искаме тези етн0си да бъдат изпратени в Индия. Ако държите да ги "интегрирате" ние ще се махнем от тази държава защото не я чувстваме като наша и пак няма да "интегрираме" нищо, просто ще ви оставим да се оправяте с тях.

20

Анонимен

преди 8 години

Тази защо още не е подала оставка?!Май само тя не е разбрала, че изобщо не става за министър."мерките" против престъпността са от ясни, по-ясни - да се изпълнява закона. Има ли престъпление, то неизбежно трябва да бъде наказано според закона. Това е единствената работеща мярка. Всичко останало е грабеж на наши пари за мафиотски цели.

19

110

преди 8 години

110 тояги на гол гръб

fallback