Снимка: архив, БулФото
fallback

Мъж на 34 години е задържан в Търговище, защото е пряко свързан с катастрофата, при която автомобил, управляван от 17-годишно неправоспособно момиче, се блъсна в дърво.

Oще по темата

На място почина девойка на 19 години, а друга нейна връстничка и водачката на автомобила са в болница с различни наранявания.

Зам.-началникът на ОД на МВР Търговище комисар Емил Иванов и окръжният прокурор Драгомир Сяров съобщиха на пресконференция, че задържаният за 24 часа П.П. е бил познат на 17-годишната девойка.

Той й предоставил за ползване своя автомобил, а тя, въпреки че е неправоспособна, седнала зад волана.

Трите момичета са от Попово, дошли в Търговище и се срещнали с мъжа на бензиностанция на главния път София - Варна, след което потеглили в посока Попово с дадения им автомобил.

Инцидентът се е случил вследствие на несъобразена скорост, с която е шофирала девойката, както и на нейната неопитност, каза комисар Иванов, цитиран от БТА.

Проведени са разпити с двете момичета, които са настанени за лечение в болницата, както и с хора, станали свидетели на случилото се. Видеозаписите от бензиностанцията са иззети и се работи по уточняване на обстоятелствата. Материалите ще бъдат предадени на наблюдаващия прокурор по делото.

Ако бъде доказана вината на задържания, в Наказателния кодекс е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, тъй като при инцидента има настъпил смъртен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Продажните ни съдии са виновни за това положение!

8

Иво

преди 8 години

До 9Де факто, макар въпросният човек да не е физическият убиец, той си е много по - виновен. Именно поради осъзнатоста на деянието. Най-вероятно малката пикла е знаела, че може да го използва, понеже иска да спи с нея и той се е поддал. Дано да влезе в затвора, искрено му го пожелавам, защото такива като него с безотговорното си поведение са по-големите убийци.

7

ПреЦедента

преди 8 години

Нищо няма да получи щото за нищо не е виновен !

fallback