Снимка: МВР
fallback

"Тате, мен ще ме откраднат", предупредила по телефона баща си 13-годишната Александра Любенова Сивриева, наричана от близки и приятели Севджан.

13-годишната ученичка от Провадия е в неизвестност от 16 дни. На 22 март между 9 и 11 ч сутринта Александра отишла до близкия магазин за цигари и кафе, пише 24 часа. Съседско момче я видяло да се качва в кола. Не запомнило обаче марката и номера на автомобила. Оттогава следите на момичето се губят.

Oще по темата

Три дни преди изчезването то говорило по телефона с баща си Любен Демиров, който работи в Германия. Там на гурбет са и майката, както и по-голямата ѝ сестра. Александра отказала да отговори на настоятелните му въпроси дали я заплашва някой.

Баща ѝ я питал няколко пъти, но тя нищо не му казала, обяснява Снежана Христова, първа братовчедка на Александра.

Роднините на девойката предполагат, че е отвлечена, за да я омъжат насила. Те дори смятат, че похитителите са от варненските градчета Девня или Синдел. Други пък смятат, че е похитена заради откуп, а не за булка.

Според местни хора момичето било харесано от младо момче от ромски произход и било откраднато според техния табиет.

До преди няколко месеца Александра, която на 8 май ще навърши 14 г., ходила на училище. Близките ѝ обаче я спрели, защото планирали да замине в Германия при родителите си. Те пък трябвало да се приберат за няколко дни около рождения ѝ ден, за да подпишат документите за издаването на първата ѝ лична карта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

за 32

преди 8 години

спомням си преди 2-3 месеца разсипаха от арести и оплювания един човек от Стрелча, задето беше преспал с 16 годишна кифла / с нейно съгласие /ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ДА НАПИШЕШ за случая в Стрелча такава опашата лъжа? Или онзи велможа ти е роднина? Притова явно не му е за първи път, а е било стил и начин на живот. Да се разберем - престъпленията не могат да се прикриват зад партийна, съсловна или етническа принадлежност.

44

Анонимен

преди 8 години

Предупредила, че ще бъде отвлечена. Преведено - казала им е, че ще се омъжва и то директно. Или почвате да им набивате законите със сила в главите, или ставаме първата ромска държава в света. Ако не знаете как се прави - вземете примери от други държави, където етноса се опитва да се налага със собствените си "закони".

43

Анонимен

преди 8 години

Май още много време трябва да мине за да си набиете в главата истината - а тя е, че не може да има един и същ закон и за мухата и за слона, за вълка и за овцата, за рибата и орела. не искат и не могат да бъдат добросъвестни граждани по простата причина, че за тях това е абсолютно непонятно. Единственото, което е приложимо при тях е да бъдат заставени със сила да вършат нещо, което що-годе да е от полза за обществото. Най-малкото да не пречат. Препитание някакво и толкова.

fallback