Снимка: Булфото, архив
fallback

Жителите на разложкото село Баня се разбунтуваха срещу известния в района лихвар Юлиян Димитров - Дебелия. Те твърдят, че той пали имоти и си служи със заплахи, за да придобива тяхна собственост.

Наскоро дърводелският цех на Иван Гърменов е бил подпален и изгаря почти до основи, а машини за 100 000 лева са унищожени. Гърменов поставя камери, за да хване извършителя.

В петък е изпратена фадрома да доразруши останалите здрави стени на цеха. Камерите са счупени от извършителя, но записите са запазени. По случая работят полицията и прокуратурата.

Според жителите на Баня в основата на това стои Юлиян Димитров - Дебелия, но той отрича всички обвинения срещу него.

Хората се оплакват, че Дебелия ги заплашва, непрекъснато парадира с контактите които имал, твърдял, че лично главният прокурор чете жалбите срещу него.

Адвокатът на Димитров заяви пред bTV, че подпаленият цех е собственост на неговия клиент и показа нотариален акт за това.

Жителите на село Баня твърдят, че са подавали множество сигнали срещу Юлиян Димитров - за саморазправа и заплахи, но те били потулвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Има още замесени,има един адвокат от Разлог,който прави опит за самоубийство.......и една ТПК кооперация в Баня.И него доста го излъгаха,и с пари,и с имоти.

12

Анонимен

преди 8 години

До 11ти пореден Г.Л.У.П.А.КДива и варварска е кратуната, която е написала тези редове. Бетонна комунистическа глава.Още ли има живи подобни мутанти на соц епохата.

11

До Юлиан Дебелия

преди 8 години

Лакомо дyпe - кръв ***.

fallback