Снимка: "24 часа"
fallback

Китайци искат да инвестират в нов икономически град до Пловдив. Това стана ясно по време на среща между президента на департамент "Китай" в  Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и зам.-кмета на Пловдив Розалин Петков.

В разговорите взеха участие и създателят на Тракия икономическа зона Пламен Панчев и Валентина Александрова, съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Проектът е пилотен както за България, така и за Европа. Изграждането му е основано на новата концепция на китайското правителство: "Един път, един пояс" (One road, one belt) за обхващане на света чрез икономически отношения по пътя на коприната, пише "24 часа".

Китайците избрали България и пловдивския регион след предварителни проучвания. Те се надяват чрез предоставяне на услуги да се осъществи мост между китайския и европейския бизнес.

Според китайските инвеститори в платформата "Един път, един пояс" могат да участват фирми от Русия, Китай, Северна Африка, Близкия Изток и, разбира се Европа. По този начин ще се осигури директен достъп на български фирми до пазарите на тези страни и обратно.

Така регион Пловдив ще се превърне в дистрибуционен център за физическото придвижване на стоки към Европа и Близкия Изток. Очаква се до 3 години проектът да бъде реализиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 8 години

" съюзниците" и "партньори" , като сащ и ЕС , само разрушиха икономиката , а комунистически Китай изгражда заводи и създава работни места в България . Изводът си е , за вас , КОЙ ти мисли доброто , като прави добро , за себе си , и кой ти мисли лошото , като ти унищожава икономиката и те гледа , само като техен пазар и слуги .

44

Qzeka

преди 8 години

Евала на братския китайски народ и на бугарските министери...И гледайте наднико у новия мегаполис да е поне 5 лв...инак нема да си намерите роби...Тука не се работи за без пара ей...Бадева не даваме. Минимум 125 лв требе да е на месец, особено ако се бачка по 12 часа.

43

Анонимен

преди 8 години

Най много да открият складова база , докато не хапнат дръвцето в ченгесато-мутеренска България.

fallback