Главният секретар Георги Костов при акцията в столичния квартал "Стрелбище". Снимка: Булфото

В полицията все още няма яснота как барикадиралия се в събота в апартамента си в София Петър Коджейков се е сдобил с два пистолета незаконно. Това заявиха главният секретар на МВР Георги Костов и началника на столичната полиция Младен Маринов на брифинг днес.

В жилището на Коджейков са намерени два пистолета, единият от които по-стар модел и с който той е стрелял срещу униформените.

Още по темата

Маринов и Костов припомниха, че всичко е започнало около 14:00 часа в събота, когато дъщерята на бившия полицай подала сигнал, че той стреля, след което последвало и неговото барикадиране.

Денонощие по-късно полицията успя да изведе от апартамента трудно подвижната съпруга на Коджейков. Когато вчера следобед полицаите нахлуха в апартамента в столичния квартал "Стрелбище" и опитаха да обезвредят бившия полицай, той стреля по тях, но екипите на Специализирания отряд за борба с тероризма бяха с противокуршумни щитове и това спаси живота им, коментира още главният секретар на МВР.

Георги Костов поясни, че бившият полицай бил силно превъзбуден.

В момента Коджейков е в болница, като предстоят експертизи, които трябва да установят дали той осъзнава действията си и може ли да отговаря за тях.

Георги Костов коментира и убийствата в Ботевград от петък вечер. "Определено има изострена криминогенна среда в Ботевград. Това най-малкото е обезпокоително", заяви той.

По думите му става въпрос за криминално проявено лице, което криминално лице има присъда потвърдена на втора инстанция.

"В днешния ден ще има инициатива за промяна на мярката му за неотклонение. Към настоящия момент лицето е задържано за 72 часа. Колегите работят по случая. При повече настъпили промени в това ще разберете своевременно", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase