Снимка: Булфото, архив

Кметът на Плевен Георг Спартански призова жителите на града за се включат в почистването на Водната каскада в центъра.

Самият той ще им даде личен пример и утре ще започне разчистването на тоновете боклуци.

Той съобщи, че ще влезе във водната каскада с гумени ботуши, ръкавици и найлонови чували, и ще започне да чисти сам на ръка.

"Ако има желаещи граждани, които могат да ми съдействат в тези мои усилия, ги каня да заповядат. Ще им осигурим и на тях ръкавици и чували, за да разчистим заедно", каза кметът, цитиран от БТА.

Георг Спартански припомни, че през декември общински служители почистиха основно водната каскада, като събраха и извозиха тонове боклуци.

"Каскадата бе почистена основно за 10 декември. За съжаление в момента пак е пълна с отпадъци и с такова съзнание доникъде няма да стигнем", заключи той.

По този повод Георг Спартански съобщи, че тази година Плевен няма да участва в ежегодната класация "Най-добрия град за живеене в България ".

Решението му се обуславя от състоянието на града, заварено от новото ръководство.

"Мисля, че е по-честно така. Да не се изненадват гражданите на Плевен, но няма смисъл да се пускаме с идеята само да участваме. По-добре би било да се вземем в ръце и да превърнем града в по-добро място за живеене, за да имаме самочувствието да участваме в такива класации", каза още Спартански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase