Снимка: Булфото

Дните от 24 до 28 март са обявени за неучебни със заповед на кмета на Правец заради случая с хоспитализираните деца в града, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

От намиращите се 346 деца в общежитието, всички без осем деца, са си заминали по домовете още днес. Останалите осем, които живеят по-далеч, ще отпътуват утре. Създадена е организация за техния престой, в т.ч и хранене в столовата на останалите училища в града. 

Още по темата

Състоянието на всички деца, приети днес в три болници заради симптоми на хранително отравяне, е стабилизирано. По-рано днес децата бяха транспортирани от Правец.

В Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров" са приети 20 деца, в болницата "Св. Анна" - 21, в Многопрофилната болница за активно лечение - Ботевград - 5, уточниха за БТА от лечебните заведения.

Две от приетите в болницата в Ботевград деца вече са изписани, каза заместник-директорът на лечебното заведение д-р Иван Багелейски.

Всички деца учат в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Храната е била консумирана в училищния стол.

В училищния стол вчера са обядвали 255 деца, а 204 са вечеряли, уточниха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Резултатите от микробиологичните проби, взети за изследване, се очаква да бъдат готови утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase