Снимка: Архив Bulphoto

Трафиканти купуват крадени коли на килограм, с които после извозват бежанци до сръбската граница, където изоставят возилата заедно с мигрантите.

От МВР дори вече отчитат лек ръст на кражбите на по-евтини возила, пише "Монитор". Щом почнело разследването униформените се изненадвали - колите били намирани в района около Калотина и то дори с оригиналните си номера.

Според данни на полицията кражбите ставали часове преди возилото да потегли към ГКПП-то. Със задигането му пък не се занимавали каналджиите, а столични автокрадци. Те продавали колата буквално на килограм. Колкото по-голяма е, толкова е по-скъпа. Марката и моделът нямали значение. Миниван например се търгувал за 500 лева, тъй като в него могат да се съберат поне 7-8 души. От тях трафикантите изкарват минимум 8 хил. лева за курс.

Зачестилите автокражби принудиха ръководството на МВР да засили охраната в някои квартали на столицата. Дори бяха внедрени и цивилни полицаи, които да обикалят и да дебнат за крадци. В по-крайните квартали обаче не бяха предвидени допълнителни сили.

Според оперативната информация, която е свързана с автокражбите, се очаква това лято да има и бум на този тип престъпления по морето. Джамбазите очаквали наплив на много чужденци заради влошената обстановка в Турция и Гърция. Прогнозите са много румънци и дори турци да изберат почивка у нас и да дойдат с по-скъпите си коли. Поради тази причина вече се създавало организация кой и къде да краде по курортите ни. По традиция най-голям дял ще имат столичните апаши, които са и едни от най-изявените в бранша.

Коментари Напиши коментар

6

мую

преди 6 години

За какви трафиканти става дума Двама влязоха ама единия избяга Май не чувате кво ви говори др. ББ !! Освен да са извозили избягалия .

5

Блокиран в Дневник

преди 6 години

Хората са си направили организация за крадене на нашите коли.Бе чудя се това МВР за какво ни е изобщо.Да го разпускат и всеки ще си плаща за охраняем паркинг и СОТ.

4

да

преди 6 години

само сменете думата трафиканти с гранични полицаи и всичко е точно.. то, не че има разлика между двете понятия-синоними едно на друго :)