Снимка: Булфото, архив

Линейки от Своге, Пирдоп и Елин Пелин зареждат гориво на една определена бензиноколонка в София, защото във въпросните три града няма обект на веригата бензиностанции, с които здравното министерство е сключило договор.

Това каза пред Нова тв заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков в коментар на разкритията.

На въпрос защо точно тази е избраната бензиностанция Шарков отговори, че тя е спечелила обществената поръчка и това не може да бъде оспорвано. Въпросната верига нямала колонки само на три от общо 14-те места, в които има филиали на Спешна помощ в София и областта, обясни още Шарков.

Още по темата

Според него логично би било във въпросните три града да се определят подизпълнители на веригата, които да продават гориво за линейките.

По случая е започнала проверка и до края на седмицата ще бъде изготвен доклад.

Шарков бе категоричен, че вярва на подчинените си, които работят в Спешна помощ.

Пипомняме ви, че за да могат да работят линейките от Пирдоп, Елин Пелин и Своге правят нарочни курсове за зареждане.

Ако не изчислят километрите правилно, червената лампа за гориво може да ги свари в най-неподходящия момент и колите да спрат на средата на пътя.

Уж за по-евтино - при разход от около 10 на сто, линейките от Пирдоп изминават по близо 200 километра, тези от Своге - около 130, Елин Пелин – около 60, с една единствена цел – зареждане с гориво от една конкретна бензиноколонка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase