Снимка: Булфото

Проверка на „Труд“ установи, че до момента не са подавани жалби, нито са направени постъпки от близки на Трифон Иванов за разтрогване на сделки с негово имущество. За това увериха от полицията и районната прокуратура във Велико Търново, цитирани от "Труд".

Местни нотариуси обаче си спомниха, че имотите му са били прехвърлени отдавна на други лица заради дългове и за да не станат обект на разпродажба от съдия-изпълнители.

Тези действия той предприел, след като заради непогасени кредити банка му взела базата с мотел и ресторант на главния път Свиленград - Русе в горнооряховското село Поликраище.

Туньо имал и апартамент в блок в квартал "Зона В" във Велико Търново, където с приятелката си Валя Панова са живели допреди 3-4 години. Явно тогава жилището е било прехвърлено на друго лице, а двамата се преместили в нейна къща в близкото село Самоводене.

Сагата с имотите на Трифон избухна, след като една от трите му дъщери - Галина, живееща в Германия, се възмути във Facebook, че бащиното й имущество поголовно се разпродава 19 дни след погребението му.

Тя написа, че по документи той вече не е на героя от САЩ'94 или наследниците му, а принадлежи на майката на приятелката му.

"Добре дошли всички в моя нов живот. Живот, в който ще дам всичко, за да защитя и да спася достойнството и честта на татко с цената на всичко", написа още Иванова.

Дъщерята на легендата разкри още, че жената, която продава апартамента, в момента шофира и джипа, който е принадлежал на Туньо.

"Разстоянието и "законите" в България не ми позволяват, към днешна дата, аз като негова ДЪЩЕРЯ да направя нещо, за да предотвратя подобни "свинщини"! СВОБОДАТА, която имам в това виртуално пространство обаче, ми позволява, дори на 2000 км от Велико Търново да ви разкажа всичко това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase