Снимка: bgonair.bg

След две седмици армията ще прибере фургоните си от Мизия. В тях бяха настанени останалите без дом хора след наводнението през 2014 година. Част от тях се притесняват, че няма къде да отидат.

Голяма част от фургоните вече са пусти. В някои от тях обаче все още живеят хора. Вече близо две години след голямото наводнение малките къщички са се превърнали в техен постоянен дом. Цветана Койнашка е една от тях. Тя е инвалид първа степен, а къщата й е напълно унищожена от водата.

"Искат да се изнесем до края на месеца. Аз няма къде да отида. Ако не ми дадат квартира, дала съм молба за ведомствен апартамент", заяви Цветана.

Приятели помагат на възрастната жена като й пазаруват и я карат, ако трябва да отиде някъде. Тя се притеснява, че няма къде да отиде, ако не й дадат общинско жилище.

"Не ми е приятно така да говоря. Никой не ни обръща внимание. Тук сме три, четири жени все така като мен – сами, без да има къде да отидем", добави Койнашка.

Във фургоните все ще живее и семейство с две малки деца. Те имат къща, в която ще се върнат. Няма да успеят обаче да я ремонтират цялата.

"Ремонт трябва да се направи. Горе-долу една стая и коридор ще сме се оправили, за да се приберем", добави жената.

Кметът на Мизия Виолин Крушовенски е категоричен, че хората няма да останат на улицата. Пред Bulgaria ON AIR той обеща, че на Цветана Койнашка и останалите хора във фургоните ще бъде осигурено жилище и никой няма да остане на улицата. Гложене също предлагат помощ.

"Който иска да заповяда. Има свободни къщи, ей така стоят, няма проблем да се настанят хора", добави Крушовенски.

Въпреки протегната ръка, въпросът къде ще отидат хората след две седмици, все още остава неясен.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase