Снимка: архив, БулФото
fallback

През нощта ще е облачно, над по-голямата част от страната с валежи от дъжд.

В Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг. Преди обяд валежите от дъжд ще обхванат и крайните северни райони. В Западна и Централна България валежите ще са значителни.

Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – между 5° и 10°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи, според прогнозата на НИМХ-БАН

Над Черноморието ще е предимно облачно. Над южните райони с валежи от дъжд, като до обяд ще завали и по Северното Черноморие. Ще духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Максималните температури ще са 7-9°, температурата на морската вода е 8 - 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, и до вечерта ще се усили до 3 - 4 бала.

Над планините ще е облачно, по върховете мъгливо, с валежи от сняг. В планините от Източна България валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен временно до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

През нощта срещу понеделник валежи ще има в почти цялата страна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и застудяването ще продължи. В Предбалкана и по високите полета в Западна България е възможно дъждът да премине в сняг.

В понеделник валежите ще отслабнат, по-късно и ще спрат, а вятърът ще отслабва. Температурите ще са почти без дневен ход.

Във вторник ще преобладава облачно време, вятърът ще отслабне още и в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. В сряда облачността ще е предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания. Вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток и временно ще се усили. Температурите ще остават без съществена промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback