Снимка: Dnes.bg
fallback

Лекият автомобил на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, който се преобърна в канавката, е бил засечен от преобърналия се тир. Това се е случило, докато колата е изпреварвала камиона.

Oще по темата


Инцидентът блокира за часове движението по аутобана.

В колата пътували мъж и жена, които оставили малката си дъщеря при роднини минути преди инцидента. Двамата отивали на почивка.

"Цяло чудо е, че оживяхме, след като тирът буквално ни връхлетя и ние се търкаляхме по таван", разказа пред Dnes.bg пътничката в леката кола – Мариета Нанева.

Жената допълни, че са се движили със 130-140 км/ч.

За щастие инцидентът се размина без жертви, но материалните щети са значителни. Според съпрузите водачът на тира е заспал и загубил управление над превозното средство.

"Очите му бяха кървясали, личеше си, че е недоспал. Няма ли кой да ги проверява, можеше да ни убие", заяви още жената.

 
Часове наред стотици хора бяха блокирани в коли и автобуси на магистрала "Тракия", километър след разклона за село Стряма. Сред тях имаше и малки деца.

"Никой не дава информация, нямаме нито вода, нито храна", заяви една от блокираните.

Хората призоваха за по-строг контрол при водачите на тирове.

"Бързат, за да направят повече курсове и после катастрофират", заяви шофьор от блокадата.

Блокадата принуди по-смелите шофьори на автомобили да обърнат и да карат в насрещното движение, за да се измъкнат от пътния капан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 8 години

Магистрала с две плътна хахаха

35

Анонимен

преди 8 години

Какви магистрали какви аутобани, то това са между селски в най добрият случаи къси между градски пътища. Хората отдавна строят с перспектива за бъдещето, а нашите само мажат очите на хората и $усвояват$ за лична сметка обществени пари.

34

Лудия

преди 8 години

До АнонименСамо не разбрах нещо хвалиш ли се ? Сигорно като влезеш в бензиностанция викаш една винетка и резорвоара до горе :)))))

fallback