Снимка: Facebook

Взели сме всички мерки за това българският народ да бъде спокоен. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в село Лозенец, Ямбол на въпрос за засиленото полицейско присъствие в столицата, предаде "Фокус".

"Имаме някои сигнали, които трябваше да се проверяват. За това правим това учение по границата с военните, за да сме подготвени за тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително със затваряне на ГКПП с Гърция или Македония", заяви премиерът.

Борисов заяви, че не бива да забравяме, че светът е във война. "Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички мерки и сме подготвени за най-тежкия сценарий. Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък за дислоциране към македоно–гръцката граница", коментира той.

Засилено полицейско присъствие беше забелязано тази сутрин на ключови места в столицата.

Още по темата

Тази сутрин пък стана ясно, че САЩ разполага с информация, че екстремистки групировки като "Ислямска държава" и Ал Каида планират нови атентати срещу американски граждани зад граница, включително в Европа.

"Всички европейски страни остават уязвими за нападения от страна на международни терористични организации", се казва в предупреждението за терористична заплаха, публикувано от американския Държавен департамент.

Нападенията може да бъдат извършени от екстремисти, несвързани с ислямистки групировки, но оказали се под тяхно влияние.

Те може да нападнат транспортната система и други места, където се събират много хора, без предварително предупреждение, предупреждават американски експерти.

Те подчертават, че високата опасност от терористични атентати в Европа ще се запази, докато европейски членове на "Ислямска държава" се връщат от Сирия и Ирак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase