Снимка: архив, Bulphoto
fallback

В Бургас обмислят да ограничат скоростта за шофиране в града до 35 км/ч. Идеята е на местната администрация и ще бъде пилотно въведена в районите с концентрация на пътни инциденти.

До мярката се стига след множество жалби на граждани, директори на училища и детски градини, обяви кметът на Бургас Димитър Николов.

"Много от бургазлии са недоволни от високата скорост на движение в някои участъци, особено в междублоковите пространства. Предстои поставянето на необходимата сигнализация, която да указва новата позволена максимална скорост от 35 км/ч. Надяваме се, че ще успеем да намалим значително пътните инциденти", обяви градоначалникът.

По думите му към днешна дата в Бургас има над 200 000 автомобили, а възможност заразширение на бургаските улици почти липсва, съобщи "Дарик".

"Не можем да успеем да осигурим големи пространства за скоростни отсечки. Затова и взехме това решение. Ако тази инициатива се окаже успешна ще я приложим и в останалите жилищни райони", допълни още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 8 години

до 85,продължавам да твърдя, че не желаеш да четеш, ами само пишеш небивалици напомпани с самочувствие без покритие на майстор на шофирането и на тълкуването на ЗДВживеем в град който се пука по шевовете, хората няма къде да паркират поради натрупани проблеми с годините в големия град, но специално за майстора на шофирането който желае да кара с 50км/ч по кварталните улички ще ти освободят някоя от пренаселените улички за да докажеш твоята недоказуема теза

67

До 84

преди 8 години

Продължаваш да не четеш какво пиша и пръскаш слюнки. Никой не спори с теб, че по тесните улички между блоковете или в кварталите трябва да се шофира внимателно. Но тук ти настъпи мотиката, смеси неспазването на Закона за движение по пътищата с искането ти за ограничение от 35 км/час, вместо да искаш по-простото и по-доброто - да се спазва закона. На тази улица Златовръх, принципно не трябва да се паркира според Закона, но се паркира и то от двете страни и за теб неспазването на Закона е основани

66

Анонимен

преди 8 години

до 80,ясно е, че не четеш какво пиша, но това е за твоя сметкасъщо така имаш комплекси и се бройкаш за голям майстор на пътя и си мислиш, че можеш да караш безопасно по двупосочни квартални улички с паркирани от двете страни автомобили с 50 км в час при положение, че майките с деца няма как да минават по тротоарите защото и там има паркирани коли - това е реалноста в центъра на София и в по-гъсто населените кварталитам ограничението 35км/ч си е задължително

fallback