Снимка: Facebook

Бившият бодигард Горан Горанов, известен в Бургас с поредица хулигански прояви и дръзки нападения, е човекът, пребил двамата католически свещеници в морския град.

Горанов е на 31 години и е бил охранител на убития бизнесмен Георги Танев. По време на делата около убийството признава, че има сериозна наркозависимост.

Още по темата

Според запознати индидентът е станал, тъй като Горан налетял да вземе от изкуствените цветя, част от украсата в храма. Именно тях той използва при изработването на странни конфигурации в метални кръстове, които периодично се появяват в ж.к. "Възраждане" и всяват смут сред обитателите.

Горанов е бил засечен при поставянето на една от "авангардните инсталации". Само по себе си обаче това не е закононарушение и няма за какво той да бъде подведен под отговорност, коментираха от полицията.

Двамата пострадали свещениците са откарани от екип на спешна медицинска помощ в "Шокова зала" при МБАЛ - Бургас за преглед.

По случая в Първо РПУ Бургас е образувано бързо полицейско производство за нанесени телесни повреди по хулигански подбуди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase