Снимка: bgonair.bg

В пловдивския квартал Кючук Париж се намира един от последните пострадали от зачестилите кражби на винетни стикери. Част от стъклото на автомобила е свалено.

От АПИ обаче отказват да сменят винетката. Оказва се, че да бъде възстановен винетен стикер трябва да се докаже, че е счупено или откраднато цялото панорамно стъкло на автомобила. Ако липсва само част от него, както става при скорошните кражби, винетката не се възстановява и човек трябва да купи нова.

Георги Павлов е шофьор от 50 години. Той не вижда логика в това. "Според мен не е редно, защото веднъж ще я платиш, а след това - втори път", обясни той.

Според него подобни случаи ще зачестяват заради повишената цена на винетките.

"Когато бяха по-евтини, нямаше такова нещо. Обаче сега, когато стават малко по-скъпи и се почва - режат се стъкла", добави той.

Тревогата у собствениците на автомобили е голяма, защото според тях няма как да предпазят колите си от подобно посегателство.

"В бъдеще може и да нараснат тези случаи. Трябва да се отиде, да се постави предно стъкло, отделно разходи, отделно неприятности и отсъствие от работа. Нещата са доста - не са само 97 лева", коментира шофьор.

За последния месец случаите на откраднати винетки в Пловдив са 10.

Вижте репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Пловдив:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase