Снимка: архив, Булфото
fallback

Салам, в който имало малко синьо топче, най-вероятно боя, за малко не умъртви десетокласник от Пазарджик и благодарение на спешната реакция на родителите му и намесата на местните лекари младежът е стабилизиран.

17-годишното момче си направило сандвич със салама и закусил с него преди да тръгне на училище, разказва Монитор. Минути по-късно той се почувствал зле, главата започнала да го боли силно и движенията му били забавени.

Десетокласникът веднага позвънил на родителите си и със сетни сили им казал, че не се чувствал добре и те веднага се обадили на тел.112, откъдето пратили екип на "Спешна помощ" в Пазарджик и момчето било откарано в болницата. Когато го настанили в интензивния сектор на детското отделение в областното здравно заведение тинейджърът бил в безпомощно състояние-клепачите на очите и устата му били подути, а кожата придобила лилав оттенък.

Лекарите констатирали, че момчето е получило алергичен шок и само бързата намеса на майката и бащата да повикат линейка го е спасила от фатален изход.  Пострадалият младеж казал на майка си, че е видял в салама някаква синя точка, но изял сандвича.

Най-вероятно става дума за някакъв консервант или химическа боя, които са предизвикали опасната реакция в организма на детето. Майката е занесла остатъка от салама за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните, но за съжаление е изхвърлила опаковката от колбаса, където пишело името на производителя и срока на годност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

тъпи сте

преди 8 години

Кореспондиращ антиген? Байчо, нека да предположа - ти си от тия, дето нон-стоп ломотят как "домашното" е #1, а "купешкото" - химия и нитрати? И после по нова година ви дават как *** по селата от "домашна" ракия? Хей, бай , толкова ангигени съм изял до сега и пак съм по-здрав от тебе. :))

42

Е - Ник

преди 8 години

До *** стеРано или късно ще се срещнеш с кореспондиращият ти антиген и тогава ще видиш кон боб яде ли...ако още си жив!

41

Анонимен

преди 8 години

Българското говеждо и овче са сред най качествените в света. Но ние купуваме евтините ХИМИИ. Ми заслужаваме си проблемите, уви.

fallback