Снимка: архив, Булфото
fallback

Кметът на Созопол Панайот Рейзи предложи морската община да се слее с още три съседни - Царево, Приморско и Малко Търново, пише вестник Монитор.

Новата суперобщина според него ще работи по-ефективно и ще оперира по-добре с държавната субсидия, която очаквано ще набъбне. Коя от четирите настоящи общини ще остане административен център, Рейзи не уточни.

"Редно е държавната субсидия да се получава на база на броя на населението - колкото по-голямо е то, по-висока помощ да вземеш. Голяма част от общините в България изпитват сериозни проблеми, чакат само на държавна субсидия и не могат да направят почти нищо. Аз не смятам, че с колегите в Приморско, Царево и Малко Търново ще се конкурираме. Напротив - ще седнем заедно да начертаем една стратегия за развитие и ще работим в една и съща посока", заяви Рейзи и подсказа, че темата съвсем скоро ще влезе в дневния ред на държавата, и то на най-високо ниво.

Като аргумент в полза на идеята за сливане, той посочи, че това е бил и един от акцентите в програмата на ГЕРБ преди парламентарните избори.

Авангардното предложение за сливане на три морски общини и една гранична, Рейзи разви в контекста на въпрос ще има ли Созопол районен съд и прокуратура. Той сподели, че е изчислил, че ако Созопол се обедини с другите общини, ще има население около 30 хиляди души, което е една средна българска община.

Кметовете на другите три общини останаха меко казано изненадани от идеята на колегата си и заявиха, че подобен въпрос изобщо не е обсъждан нито между тях, нито на по-високо ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До 14

преди 8 години

Няма как да стане

9

я

преди 8 години

Че те и сега са си слети. Ако няма табелки къде свършва едното и започва другото, няма как да разбереш, в кое се намираш :)

8

Анонимен

преди 8 години

М,дааааа!!!Това ще е един малък евросъюз на територията на България на равнище общини!!!На външен вид всичко е прекрасно,а погледнеш ли отвътре изтъкано от противоречия и интереси!!!Че,общините първо ще се избият коя,колко да получи,бре!!!И коя да има о-ръководна роля при разпределението на средствата!!И.......до там с голямата община!!!

fallback