Снимка: Bulgaria On Air

Дядо Асен, който продаде магаренцето си, за да плати акт за отсечен изсъхнал дъб от собствената му градина, е бил глобен некоректно. Това показва проверка на Югозападното горско предприятие, съобщиха от пресцентъра му. 

Цялата актова преписка за констатирани на 14 януари нарушения от дядото от село Церово Асен Канджев е изготвена необективно, сочи още проверката.

Още по темата

Актовете са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея инж. Костадин Мадолев.

Отговорност за това има и директорът на горското стопанство в Благоевград, който своевременно не е проверил изложените факти и обстоятелства.

"Очаквам писмени обяснения от горските служители, след което ще предприемем действия за налагане на наказания", заявява директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов, цитиран в съобщението.

Югозападното държавно предприятие ще възмезди Асен Канджев по начин, предложен от него, допълва Дамянов.

Същевременно статистиката на съставените актове в района на благоевградското териториално поделение сочи, че близо 1/3 от нарушенията са в землището на село Церово, като изцяло практиката е да се транспортират незаконно добитите дърва на самар с магарета.

Проверката в горското стопанство в Благоевград за осигуряването на дърва за огрев на местното население от с. Церово е показала, че в това отношение няма пропуски.

Целта на проверката беше да се установят причините за създаденото обществено недоволство и появили се коментари в отделни публикации за тенденциозно отношение на горските служители към хората от селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase