Снимка: Булфото, ахрив

Четвъртокласници се хванали за коремчетата, след като изяли кофички кисело мляко, раздадено им безплатно в училище.

Дажбите са по програмата на земеделското министерство за безплатни здравословни храни за начален курс и предучилищните групи.

Случката се разиграла в СОУ "Св. Княз Борис Първи" в Пловдив. След като опразнили кофичките с млякото, шест от дечицата се присвили от стомашни болки. Дори за две от тях училищната управа решила да извика лекарска помощ.

Междувременно се разбрало, че киселото мляко е с изтекъл срок на годност отпреди пет дни. Това се виждало на справка на етикета. Киселото мляко се раздавало на 18-и, а срокът на годност бил до 13 февруари.

Веднага е иззето цялото налично количество от партидата, а проверка е установила, че всички други наличности са със срок до 23 февруари.

Директорът Петър Шиков светкавично е сезирал фирмата- доставчик, а оттам донесли и сертификат за производствен стандарт. Това потвърди ресорният вицекмет инж. Мария Вълканова.

"Нищо страшно не е могло да стане, но бдителността винаги е добър асистент, когато става дума за детско хранене", категорични са и родителите пред "Марица".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase