Снимка: БТА, архив
fallback

Блокадата на гръцката граница сви износа на зърно, заяви Борис Ангелов, управител на Брокерска къща към Регионалния център на Софийската стокова борса в Монтана, цитиран от 24 часа.

Oще по темата
Според него най-много е пострадала търговията с царевица и пшеница, няма сключени търговски сделки за слънчоглед, чиято цена е паднала в сравнение с тази през есента на 2015 г.

"Цената на хлебната пшеницата е от 280 - 290 лв за тон, фуражната пшеница по 270 до 280 лева. Царевицата върви по 250 - 270 лв. за тон. При блокадата на гръцката граница няма как да се правят сделки за износ на зърно, а ние от Северозападна България традиционно го изнасяме за Гърция. Има търсене, но сделките не могат да се реализират, така няма и печалба", поясни Борис Ангелов.

Той бе категоричен, че при продължаване на блокадата на гръцката граница цената на зърното може и да падне заради провалените сделки. Прогнозите са, че то ще поевтинее поне с 10 - 20%. Търсенето намалява със затопляне на времето, а складовите наличности не могат да се реализират, допълни Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Всички плачатСамо Таки си траеЗначи белия прах пътува спокойно

8

Анонимен

преди 8 години

Вчера реваха пощите за 2,3 писма нереализирани с Гърция, днес зърнопроизводителите.Търсете други варианти за търговия.Винаги имайте план Б.Какво разчитате само на 100% сигурна печалба.Аз хляб не ям откакто го пълнят с минимум брашно и максимум набухватели и др."подобрители".Некачествен хляб-висока цена-факт.

7

е та

преди 8 години

Дреме ми ,че цената му ще падне и спекулантите търпят загуби тия нямам сили да ги мисля .Хляба няма да стане по-евтин така ,че ми е все тая.

fallback