Архив: Булфото

Тринайсетгодишното момиче, което почина от свински грип в Добрич, е тежало едва 12 килограма. Неговата майка, която се е отказала от родителски права и е в чужбина, е уведомена за фаталния изход.

Общината ще уреди служебно погребение на момичето, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности в общината д-р Емилия Баева.

Преди дни шест деца от социалните центрове в Добрич бяха настанени в болницата в града със симптоми на грип, като две бяха с опасност за живота. Вчера стана ясно, че едно от тях е починало от усложнения.

Още по темата

По думите на д-р Баева днес се очаква да бъдат изписани две от заболелите деца, а другите две - утре. Няма нови заразени в центъра.

Другото дете, което беше прието с опасност за живота, е на командно дишане в реанимацията и продължава да е в тежко състояние.

Всички заболели са от Център за настаняване от семеен тип в Добрич, а преди това са обитавали закрития вече Дом за деца с умствена изостаналост в село Крушари, пише БТА.

Заместник-кметът добави, че очакваната проверка от Агенцията за закрила на детето не притеснява служителите, защото според излезлите резултати от лабораторните проби, починалото момиче е прекарало тежък грип, тип H1N1.

Завеждащият детското отделение в болницата д-р Йовчо Йовев вече коментира, че и шестте деца са с неврологични заболявания, които утежняват лечението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase