Снимка: Булфото
fallback

На места поддръжката на асансьорите поскъпна двойно от началото на годината. Фирмите, които се занимават с това в големите градове, въведоха нови, по-високи месечни такси.

Докато в Пловдив поскъпването е между 10-20 %, във Варна с 20 до 30 на сто, то в Бургас повишението е с до 100%. Новата цена в морския град е 8 лева на етаж, съобщава Нова тв.

Новите такси били наложени от поскъпналите резервни части и необходимостта от привличане на квалифициран персонал,който обаче липсва. Именно той гарантира сигурността ни.

Според новите наредби всеки асансьор трябва поне веднъж месечно да се проверява профилактично.

Да запазят старите цени можели да си позволят единствено фирми,работещи в сивия сектор, коментират собственици на сервизи за поддръжка на асансьори от цялата страна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Parcuc

преди 8 години

Овча купел, София, 55лв такса асансьор на месец като поне веднъж месечно трябва да идват да му правят прегледи, а то на практика никой не идва. Смятайте, щом го бяха оставили без масло и червяка се счупи, нов ни излезна към 1000лв ли беше, 2000лв ли беше нещо подобно. Годишен преглед идват лепат стикера и си заминават. Хмммм какъв персонал какви 5лв

10

Анонимен

преди 8 години

Трябва още да поскъпнат - безплатния социализЪм свърши - и да мислят дали да строят повече от 4 етажа!

9

Техник

преди 8 години

В Търговище по 5лв на калпак всеки месец. (4 ри членно семейство 20лв на месец)

fallback