Снимка: Dnes.bg
fallback

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилването на ученичка, остава в болница. Делото за мярката му за неотклонение беше отложено, след като в болничната му стая на заседание се събраха съдия, прокурор и адвоката на обвиняемия. За да разберат развръзката на случая, пред болницата се събраха жители на Стрелча.

Oще по темата
Хората са под напрежение, защото обвиненият в изнасилването на младо момиче от Стрелча се намира в болничната стая, а не в ареста, какво решиха магистратите.

"Смятаме, че Евстатиев лъже, че е болен, искаме справедливост", разказа пред Dnes.bg един от протестиращите.
Делото за определяне на мярката на бившия кмет беше отложено заради изискана от прокуратурата нова съдебно-медицинска експертиза. На излизане от болницата, адвокатът на Евстатиев – Ташкена Колчева, беше освиркана.

"Той е в тежко здравословно състояние – има инсулт, тежка бъбречна недостатъчност и диабет, който е отключил сега", заяви защитничката на Евстатиев на излизане от болницата.

Близките на момичето настояват за адекватно наказание за насилника й.

"Ако нейното внуче налегнат така, ще търси точки и запетайки да го осъдят, а сега ще го защитава – не й ли е неудобно да защитава този бик", попита прабабата на пострадалото момиче – Гинка.

До 12 февруари трябва да стане ясно дали Иван Евстатиев може да остане в ареста със заболяванията, които има в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Луцифер

преди 8 години

За партията червеният поет е изквичал раболепно " аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори!" Е, съгрешил другаря, човешко е. Всички грешим...По зурлите им ще ги познаете. Под чадъра на член 1ви другарите грешеха перманентно - та те и нямаха друга работа. Сега, след поредната гнусотия на другаря Евстатиев, червените кохорти начело с другаря Янаки Стоилов, като Матрозов защитават "големият, всеотдаен общественик, изключителния учен, защитника на онеправданите"!? Каква червена мерзост!

9

Анонимен

преди 8 години

следващата стъпка е да подпалят болницата и да избият лекарите там. до крак. ако обвиняемият лъже, че е болен, значи лекарите са корумпирани.

8

Анонимен

преди 8 години

Колко са прости в Стрелча, не е истина! Да бяха протестирали пред съд или полиция, все едно да освиркаш лекар, който си върши работата. Такава малоумщина няма дори в Зимбабве и С. Арабия.

fallback