Снимка: архив Булфото
fallback

Обвиненият в изнасилването бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е в реанимацията на отделението по неврология на областната болница в Пазарджик, съобщи за "24часа" директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев.

В четвъртък, когато се гледа мярката срещу него за изнасилването на 16-годишна ученичка, е получил инсулт и затова е бил неадекватен пред съда. Едва снощи са взети мерки за състоянието му и е бил приет в болница.

На заседанието съдът остави Евстатиев в ареста за постоянно заради опасения да се укрие. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. След като бе задържан, призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен.

В петък вечерта от районната прокуратура в Пазарджик спешно са извикали медицински специалисти в ареста, заради влошеното състояние на бившия кмет. При Евстатиев са били изпратени трима лекари - двама невролози и неврохирург, които са констатирали тежък инсулт. Диагнозата е била окончателно потвърдена и при изследване със скенер.

Състоянието на бившия кмет е тежко, но той е в съзнание, съобщиха от болницата. Въпреки тежкото състояние на Евстатиев, двама полицаи охраняват отделението по реанимация.

След сигнал на адвокатите на задържания, че в продължение на дни Евстатиев не се храни и не разговаря с никого, в сряда през деня той е бил подложен на медицински изследвания в областната болница, но тогава не са били открити данни за тежко заболяване. Поради това след медицинските прегледи бившия кмет е бил върнат отново в ареста. По повод инсулта на Евстатиев негови близки се канят да съдят прокуратурата за неглижирано отношение към арестанта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 8 години

Щото ако е съгласна би било " законно" да прави секс с малолетна?Дали тоя случай няма общо със случая на БелнейскиКой знае каква банда развратници управлява Пазарджик

74

bolbov

преди 8 години

От колко време пишем бришем какво ли не,а на тази девица гласа не сме чули.Как стоят нещата само тя знае.Трябва малко ред нито майката нито сестрата на бабата са били вътре,а крякат като,изнасилени.Нещо като театро ми изглежда тъз работа.:

73

Бакъря

преди 8 години

Номерата на тази палавница са причина да бастисат човечеца.Накрая ще излезе,че каквото е търсила,такова е и намерила,но сдед като съсипят човека.Може би близките на малката палавница си въобразяват и се надяват да станат милионери,което няма как стане и не да си дават сметка,че резилът е техен.

fallback