Снимка: архив, Булфото
fallback

Малолетните майки предпочитат да купуват за бебета си кока-кола, луканка и пържоли вместо мляко и памперси, показва проучване на Дирекция "Социално подпомагане" в Стара Загора. Това съобщи на пресконференция директорът й Петя Чакърова.

Проучването е направено на база отчети на търговците, които са задължени да представят в дирекцията описи на стоките, закупени от подпомаганите майки.

Раздаването на ваучерите е започнало на 21 декември.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Работник

преди 8 години

Защо изобщо трябва да се дават помощи на здрави хора за каквото и да било? Раждаш - 1 месец болнични и после ако искаш напускай, никой не е длъжен да те чака. Като си малолетна майка си имаш родители, които трябва да се грижат за теб, да се оправят. Работа има така че стига се ревали някой да ви помага.

21

Men

преди 8 години

Защо изобщо на малолетни майки се дават помощи. Помощите не са ли за стимулиране на раждаемоста? Така се получава в момента, че стимулираме деца да раждат деца и да стават баби на 20 години.

20

Гимназиста

преди 8 години

Първо да са им сладки луканките, и да са живи и здрави! И те душа носят, и имат нужда от добра храна. Второ, тази "новина" е журналистическо недоразумение. Да бяха цитирали поне едно мнение на човек вещ в проблематиката. При какви условия се отпускат помощи. Има ли политика за превенция на раждаемостта при малолетните. Това е поредния журналистически джънк, предназначен да прикрие провала на управляващите.

fallback