Снимка: Булфото
fallback

Във Варна избухна таксиметрова война заради прекалено ниски тарифи за превоз. Шофьори нападнаха офиса на нова фирма в града, която свали цената за превоз с 19 стотинки за дневната и с 24 – за нощната тарифа. Стигна се дори до сблъсъци и заплахи.

Фирмата е въвела цена от 60 стотинки за километър денем и 65 стотинки нощем. Разгневените таксиметрови шофьори защитават дневна тарифа от 79 стотинки за километър и нощна - от 89 стотинки. Готови са да рушат и бият, за да запазят по-високата цена.

"Започнаха да вандалстват в офиса. Явно не им стигна това, положението ескалира и се стигна до там да ме съборят на земята, да започна да получавам ритници, удари, заплахи – за мен, за автомобила ми, за семейството ми, за бъдещето ми. Бяха ми отправени директни заплахи от рода на "ще поръчаме хора", "за 100 лева ще те натрошат целия", разказа потърпевшият Кирил Кирилов, който организира дейността на таксиметровата фрима.

"От 1 април всички ще трябва или да станат превозвачи или да са на трудов договор. Ще започнат да плащат осигуровки и данъци. Как ще ги изкарат тези пари? Умират от глад и се прибират с 15 лева на ден", оплаква се синдикалистът Димчо Иванов пред Нова тв.

"Всички сме на един хал. Аз донякъде ги разбирам колегите. И аз съм таксиметров шофьор като тях. И аз храня семейство", заяви шофьор от фирмата, свалила цените на услугата.

Нападнатият офис е под полицейско наблюдение. Шофьорите на фирмата обаче трябва да се пазят сами от гневните си колеги. От общината са категорични, че превозвачът, свалил цените, на практика не нарушава закона. Той се побира в границите, установени с наредба.

Минималният размер на тарифата е одобрен от Общинския съвет на Варна през февруари миналата година. Много хора сравниха ситуацията с тази при цените на горивата.

От новата фирма съобщиха, че ще решат продължават ли да работят на по-ниските тарифи, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

анонимен

преди 8 години

Тези 2лв икономия на газ за бакшиша, ще му костват 30% намаление на заплатата му.Мислете преди да пишете. И не ревете как да икономисате левчето си за такси, ревере как да ви вдигнат заплатите и повишат стандарта на живот.

66

Майк

преди 8 години

Напънете си мозъка и измислете различни начини да подобрите услугата която предлагате и да намалите себестойността и като така предлагате по-евтина услуга. Сега си представям как се чешите по главите и се питате: "ами защо да намаляваме цените, така няма ли да печелим по-малко пари за същата работа" - НЕ. Трябва да се гледа по-мащабно - когато услугата или стоката се оптимизира се привличат повече клиенти и оборота и работата нараства и всъщност се печели повече.

65

Майк

преди 8 години

Таксиметровите шофьори да разберат че едно от малкото хубави неща на капитализма е конкуренцията защото тя води до повишаване качеството на услугата и понижаване на цените за клиента. Фирма е намерила начин да вози по-евтино както Марешки е намерил начин да продава по-евтино лекарства и гориво. Вашата реакция трябва да е креативност как да направите вашите услуги по-привлекателни от тези на конкуренцията а не да ходите да ги биете защото сте свикнали да предлагате нискокачествени услуги.

fallback