Снимка: Нова тв

Кмет е принуден да работи в колата си в студа. Вместо в кабинет кметът на неделинското село Върли дол върши цялата си управническа работа и приема посетители в автомобила си. За маса му служи предната седалка на колата.

Причината - сградата на селското кметство е пред разруха и е опасна, пазказва Нова тв.

Върли дол се намира на около 30 км от Неделино. За да стигнем до селото се налага кметът да ни качи в офиса си. Това е високопроходимо возило, което може да преодолее заледения черен път.

След голяма доза адреналин по пътя се стига до Върли дол, където живеят около 150 души.

А кметът паркира "офиса" си на центъра на селото. Кметството е потънало в разруха. Като погледнеш към тавана виждаш облаците. Гредите на пода са изгнили и всеки момент може да продадне. Всички стаи приличат на филм от ужасите.

Колата е собственост на кмета. За бензина, с който обикаля махалите, също плаща от джоба си. За това му се налага да пести гориво за топло в кабинета си. От студа обаче и мастилото в химикалките му замръзва.

"Обличам се по-добре и пия повече чай и кафе", разказа кметът Христо Йорданов.

В селото няма магазин. Хляб им доставят два пъти в седмицата и то ако пътят позволява. Няма лекар и аптека, не идва автобус. А когато падне сняг, дори високопроходими линейки не стигат до тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase