Ценко Чоков. Кадри: YouTube

Въпреки студът и минусовите температури, хората във врачанското село Галиче излязоха на протест в неделната утрин.

Още по темата
Протестиращите обявиха, че са жертви на действията на скандалния кмет на селото Ценко Чоков и синовете му и това ги е накарало да излязат на улицата, съобщава bTV.

Радослав Илиев е един от последните, бити от сина на Ценко Чоков. Той каза пред камерата, че протестира срещу цялото семейство. Хората се обърнаха към премиера с искане за помощ.

"Искаме Ценко Чоков и сина му да изчезнат от Галиче. Няма незасегнати хора от него", каза друг от протестиращите. Трети човек разказа, че е бит и пален от Ценко Чоков и сина му, посочил ги е в съдебна зала, но в крайна сметка е посочено,  че извършителят е неизвестен.

Хората посочиха, че ги е страх, затова са търпели досега и искат някой да им помогне. По думите им помощ от полицията в Бяла Слатина няма, дори напротив – от там ги натискат да си оттеглят жалбите и сигналите.

Паралелно с протеста се проведе и контрапротест в подкрепа на Ценко Чоков. Част от привържениците му го определиха като по-добър кмет дори от Йорданка Фандъкова. Причината – столичният кмет само режел лентички, а Ценко Чоков обработвал сам 20 000 земя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase