Снимка: архив, Булфото
fallback

Разследване ще търси причините за дерайлирането на товарен влак миналата нощ край Дупница.

Инцидентът стана пет минути след полунощ на входните стрелки на жп гара Дупница. Влаковата композиция от 13 вагона, натоварени с над 1000 тона цимент, излезе от релсите и се преобърна. Девет от вагоните са излезли от релсите.

Oще по темата
За щастие, машинистът и колегите му, които обслужват композицията са невредими. На място е извършен оглед от служители на Районно управление – Дупница. Спешно пристигнаха и специалисти от "БДЖ – Товарни превози” ЕООД и Национална компания "Железопътна инфраструктура", които извършват оглед за установяване на причините за дерайлирането на вагоните.

Възможно е инцидентът да е станала поради навлизане с висока скорост в района на гарата, пише 24 часа. По-вероятно е обаче заради рекордно ниските температури да се е получила някаква техническа повреда или дефект на релсовия път. Машинистът и колегите му са проверени с дрегер, който е показал, че не са употребили алкохол.

Нанесени са сериозни материални щети както на жп инфраструктурата, така и на вагоните и контактната мрежа. Поне няколко дни ще продължи работата по отстраняване на дерайлиралите вагони и възстановяване на релсовия път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

До пътнико свиденМи то Петрбурски освен да държи портретчето на магнолията на бюрото си друго не прави!

7

пътнико свиден

преди 8 години

Ако беше пътнически влак.Крайно време е транспортния министър МОСКОВСКИ и неговите пионки-шефовете на БДЖ да си подадат оставките.На влак повече не се качвам.

6

до №10

преди 8 години

и до изчезването на БДЖ.

fallback