Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 6 197 638 лв. за контрол на язовирните стени.

Със средствата, които са предвидени в централния бюджет, ще се осигури финансова възможност на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор да изпълнява възложените й контролни функции за поддържане на язовирните стени и съоръженията към тях в изправно техническо състояние.

В края на миналата година бяха направени промени в структурата и функциите на ДАМТН, съобразени с измененията в Закона за водите за създаване на единен орган по контрола на язовирните стени и съоръженията към тях. Щатната численост на агенцията беше увеличена със 120 бройки.

Правителството одобри и допълнителни трансфери в размер на 1 040 000 лв. по бюджетите на три общини.

Казанлък получава 500 000 лв. за довършване на проекта за изграждане на Музей на розата. Експозицията по модерен и съвременен начин ще съхрани и представи над тристагодишната история на българската маслодайна роза и производството на розово масло.

За изграждане на многофункционална спортна зала се предоставят 500 000 лв. по бюджета на община Шумен, която има утвърдени традиции в областта на спорта и е домакин на Международния конкурс "Панчо Владигеров".

По бюджета на община Кърджали са предвидени 40 000 лв. за продължаване на археологическите разкопки на комплекс "Перперикон-Кърджали".

Предоставените средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase