Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Глоби на стойност 30 800 лева наложи РЗИ-Пазарджик през 2015 г. за нарушение на забраната за тютюнопушене, съобщават от Здравната инспекция за БТА.

През годината са извършени 5457 проверки в обекти в областта, включително вечерни и нощни, със съдействието на служители от ОД МВР-Пазарджик.

За констатирани нарушения са съставени 26 наказателни постановления, от които 16 на физически лица, 3 на еднолични търговци и 7 на юридически лица.

Проверени са 820 обекта за хранене и развлечение, 995 детски и учебни заведения, 714 лечебни и здравни заведения, 2887 други закрити обекти с обществено предназначение - бръснарски, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели и мотели СПА центрове, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства и други.

Констатациите на здравните инспектори са, че най-честите нарушители са заведенията за обществено хранене и развлечения - кафе-аперитиви, барове и ресторанти.

Преобладаващата част от актовете са съставени на такива обекти. Друга част от нарушенията са извършени в помещения с обособени работни места, където се полага труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

тъпчо балкански

преди 8 години

Инспекторе, масово се погазват също и Наказателния кодекс и Конституцията, давай да ги кашираме, че Инспекторите да няма какво да правят ... :):):)

28

тъпчо балкански

преди 8 години

до Инспекторехееей, Инспектора реши проблема. Инспекторе, дай да махнем също и ЗДП (Закон за движение по пътищата) и още около други над 100 закона, които не се спазват също .... :):):)

27

Инспектор

преди 8 години

Ами щом една наредба масова не се спазва , значи не е ефективна и няма нужда от нея .Забраната да се премехна незабавно.Как при соца се пушеше навсякъде , и според комундилите всичко е била ОК.Ха сега де?Щом едно заведение е изградила ефективна система за вентилация ,да се пуши свободно.Изследвания показват че непушачите умират 5 г. по-рано от пушачите.Целта е да се облекчи здравнота система.Не го ли разбирате?

fallback