Димитър Николов. Снимка: Facebook

Кметът на Бургас Димитър Николов се оказа буквално залян с лични съобщения в социалната мрежа Facebook, в които ученици искат дървена ваканция. За необичайната "атака" съобщи самият той в профила си, където пише, че искрено са го разсмели.

"Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя. Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци", обяснява Николов, който е придружил написаното с усмихнато човече.

Кметът благодари на подателите и за милите обръщения: "Миташки, брат, скъпи чичо - имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н."

"И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите - няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против", порязва Николов надеждите на учениците за неочаквана почивка.

Кметът изтъква, че пътищата в Бургас са достъпни, а замерванията в училищата показват температури в нормите.

"Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност. Поздрави: Чичо Кмет", завършва в същия стил бургаският градоначалник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase