Снимка: архив, БТА

Няколко населени места в Ловешка област са без електроснабдяване заради аварии от обилния мокър и тежък сняг.

Над 10 села са без ток в община Ловеч, пет големи села в община Тетевен, няколко населени места в общините Троян и Угърчин, в община Летница няма електричество и вода.Това съобщи за БТА областният управител Ирина Митева.

За момента няма информация за бедстващи хора.

Обстановката в областта е усложнена от продължаващия обилен снеговалеж. Затворен за движение е пътят Шипково - Рибарица, както и Троянският проход.

Всички пътища са проходими, но по третокласната и четвъртокласната пътна мрежа движението е при тежки зимни условия, съобщиха от Областното пътно управление в Ловеч. Републиканската пътна мрежа се почиства и обработва от 84 машини.

В цялата област продължава да вали обилно сняг. Снежната покривка е от 17 до 45 см, съобщиха от хидрометеорологичната станция в Ловеч. Най-много сняг е натрупал в Априлци - 45 см, Черни Осъм- 40 см, Чифлик - 37 см, а в Ловеч и Троян - между 26 и 28 см.

От автогарата в Ловеч съобщиха, че всички автобуси пътуват.

От община Ловеч съобщиха, че затрудненията от многото навявания и преспи има по пътните участъци в междуселската мрежа. Пътят за село Тепава откъм Деветаки е затрупан, машините са затруднени да работят от увиснали и паднали дървета следствие тежкия сняг. Навявания има още и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом.

От администрацията припомнят, че има въведен нов ред за паркиране при снеговалеж и докато трае почистването. Днес паркирането по бул. "България", ул. "Съйко Съев", ул. "Търговска", ул. "Цачо Шишков" и ул. "Цар Освободител" трябва да е само от страната на нечетните номера на домовете. Целта е да не се пречи на почистващите машини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase