Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка ЧЕЗ Разпределение България удвои дежурните екипи, като в готовност за реакция ще бъдат 100 аварийни групи. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Всички екипи са оборудвани с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства. При необходимост компанията може да мобилизира 400 екипа.

"Предприели сме всички необходими действия за осигуряване на незабавна реакция при евентуални аварийни ситуации. Служителите ни правят и невъзможното да се справят по най-бързия възможен начин при всяка повреда, дори когато ледът е сковал съоръженията ни. Направили сме всичко необходимо, за да гарантираме сигурността на електрозахранването, останалото зависи от природата“, каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията съветва своите клиенти при прекъсване на електрозахранването първо да погледнат дали в околните блокове или къщи в съответното населено място има електричество. Ако е видимо, че всички или повечето от тях са останали без захранване, е добре клиентите да изчакат преди да позвънят в телефонния център, тъй като при мащабни аварии ЧЕЗ вече е информирана за тях.

ЧЕЗ напомня, че след набиране на 0700 10 0100700 10 010, меню 3 дава възможност на клиентите получават информация за съществуващите аварии и времето за тяхното отстраняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

дед мороз

преди 8 години

А с РАИД срещу тъмно-зелени оборудвани ли са?Че нещо повредите от тип бране на жицъ зачестиха напоследък ...

fallback