Снимка: Reuters
fallback

EVN България предприе мерки за реакция в случай на нарушено електрозахранване във връзка с влошаване на метеорологичната обстановка следващите дни, съобщиха от дружеството.

Oще по темата
От там отчитат, че основните рискове са породени от прогнозираната комбинация от вятър, дъжд, сняг и рязко променящи се температури, водещи до обледенявания на електропроводи.

Общо 75 дежурни екипа на EVN България са в готовност да реагират при необходимост за отстраняване на евентуални аварии. При необходимост, като извънредни ситуации, дружеството уведомява, че има възможност за включване на допълнителни сътрудници и техника, както и да се активира специален кризисен щаб.

По-рано през деня и от ЧЕЗ съобщиха, че във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка ЧЕЗ Разпределение България удвоява дежурните екипи, като в готовност за реакция ще бъдат 100 аварийни групи.

Синоптиците очакват рязко влошаване на времето от събота, като почти в цялата страна ще вали първоначално дъжд, който постепенно от запад на изток ще преминава в сняг. Валежите ще спрат в началото на работната седмица, но тогава пък се очаква рязко застудяване, като температурите се очаква да паднат под минус 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

БГ

преди 8 години

АКО ВАЛИ ТОЛКОВА МНОГО КОЛКОТО СЕ ПРИКАЗВА,ВЕЧЕ ЕДНА,СЕДМИЦА,ТО НИ ЧАКА ПОТОП.

2

Анонимен

преди 8 години

Времето излъга нас, а ние вас.

1

O'Нуф-Рий II

преди 8 години

"И EVN България готви мерки заради снега и студа" -- Ей сега ще ме изкефи да ги дадат на г-н Цацарова. Той, като ги емне, и до месец-два, всечко ше цъфне и върже, налЭ.Да живейййй!!!

fallback