18-годишният Тодор. Снимка: Facebook
fallback

Делото за смъртта на 18-годишния Тодор ще го решат докторите, коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.
 
"Решението на делото зависи от съдебно-медицинската експертиза", убеден е той.  "Съдебните медици в България са много опитни.

Oще по темата
Всяка една съдебно-медицинска експертиза в България представлява математическо уравнение.  При аутопсията се установяват конкретните повреди по органите и когато това се случи може да се установи механизмът, по който те са получени", обясни той.

Според Марковски хората искат да вземат борбата срещу престъпниците в ръцете си. "Може би това убийство е било капката, която е преляла чашата на търпението и хората излизат на улицата. Това е великолепно. Това, което става като човешка реакция,  е инстинкт на обществото за самозащита и самосъхранение. Поводът е ужасен, но това гражданско чувство заслужава уважение", коментира още той.

Както Dnes.bg писа, вчера аутопсията на 18-годишния Тодор показа, че момчето е починало от храна, попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика, както беше лансирано преди това. Според експерти това може да се случи след силен удар в корема, който да предизвика връщане на храна към хранопровода.

Именно заключението на лекарите доведе и до промяна на обвинението към двамата братя, убили Тодор. Тя беше променена от убийство по непредпазливост в следствие на умишлено причинена лека телесна повреда на умишлено убийство по хулигански подбуди. Така двамата братя ги чака между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Иридий

преди 8 години

Национален протест в защита на "братята", в защита от смозабравили се пубери с коли купени от родителите, национален протест срещу агресията на мамините синове, които си мислят, че светът е техен и загробват хора, които плащат данъци, налози и същевременно са обект на агресия с оръжие само, защото имат привидно мутренски вид или по-просто казано имат някое килце повече ?

41

Анонимен

преди 8 години

Kakvi iz.ro.di ima v toya svqt,takova mlado momchence ubiva li se ve,zashlevi mu edin shamar ako e vinoven no da go ubiesh ta toy e oshte hlape,oniya ubiyci sa samo za sauditska arabiya da gi obesqt

40

Анонимен

преди 8 години

Имал е късмета да попадне на яки и т.ъ.п.и селяци. А ако не бяха те? Ако беше пенсионер или жена?Заглавията можеха да са два вида:"Двама мъже пребиха до смърт младеж, нападнал ги с метален бокс"или"Младеж с метален бокс преби възрастен пенсионер"И в двата случая обаче е виновен тоя, който напада с бокс.

fallback