Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Гардове и инспектори предприемат хайки срещу каруци, които превозват отпадъци от ромските махали в пловдивския район "Северен" и ги стоварват на нерегламентирани места. Глобите стигат до 1000 лева, пише "24 часа".

Всеки ден от Шекер и Арман махала тръгват каруци, товарят срещу надница строителен или битов отпадък и го изсипват където им падне.

"От 20 януари предприемаме съвместни акции с полиция, охранители и служители на общинския инспекторат срещу незаконните сметища", обявиха от районното кметство.

Там се проведе среща, на която присъстваха със зам.-кметът по обществен ред в голямата община Георги Маринов, директорът на "Чистота" Иван Стоянов и служители от Трето полицейско управление.

Целта е отпадъците да бъдат изхвърляни в съдовете за смет.

"Надявам се съвместните действия на различните институции да доведат до реални резултати и заедно да предотвратим замърсяването на района", заяви кметът Ральо Ралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

поправителен труд, не глоби !те няма откъде да дадат 1000 лв и ако ги задължите, ще почнат да крадат за тях и всичко пак върху нас ще дойде.пратете ги да бачкат: копане, чистене на улици, тоалетни, който може да работи, да зида, да маже, или там каквото е учил..има толкова *** по кварталите, кой ще ги чисти ?

19

Анонимен

преди 8 години

Коня и каруцата не струват 1000 лева. КАк ще им бъдат взети парите за глобата? Дали ще има 1 лв събираемост?

18

Hanonimen

преди 8 години

SHte gi platqt ... ne se pritesnqvaite... shte gi platqt... hahhaaaaaa.....

fallback