Снимка: Булфото
fallback

Иракчанка почина на път за болницата в Хасково, а други 6 души са настанени в хасковското инфекциозно отделение с неустановена диагноза, съобщи началникът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов пред БТА.

Групата чужденци били в микробус, който аварирал край новозагорското село Баня. След сигнал на място пристигнали униформени.

Всички били откарани в лагера в Харманли, където на 22-годишната иракчанка й прилошало и починала на път за болницата. Другите 6-ма пък били приети в МБАЛ Хасково тази сутрин.

Според д-р Гелов се касае за вирусно инфекциозно заболяване, но все още не може да се постави точна диагноза. Това ще стане след като излязат резултатите от взетите проби.

Д-р Гелов обясни още, че се правят консултации с различни специалисти. На починалата жена е назначена аутопсия.

Началникът на бежанския лагер в Харманли Йордан Малинов съобщи, че полицията е образувала досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Кой ще им плаща лечението на тия вирусоносители?

19

Анонимен

преди 8 години

Тиа мигранти не са чували за ваксиниНосят ни особено опасни смъртоносни инфекцииАко пътуваме за тропиците сме длъжни да се ваксинирамеТия някой преглежда ли ги?

18

lekar

преди 8 години

Това е камилски грип с висок процент на смъртност. По-малко вероятност има за диагнозата ебола. Каквото и да е щом се стига до смъртен изход значи е от особено опасните инфекции, които много лесно се предават от човек на човека по въздушно-капков път. И всичко това заради гламави политици. Но почакайте съвсем скоро може да пламне смъртоносна и особено опасна инфекция.

fallback