Снимка: Reuters

Облачно и сравнително топло за януари ще бъде времето в сряда, сочи прогнозата на синоптиците от НИМХ-БАН.

През нощта започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и до сутринта ще обхване и югоизточните райони. Северозападният вятър ще отслабне, а минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса.

Утре над страната ще има променлива облачност, по-значителна над планинските райони и в следобедните часове, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, а в планините - сняг.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 8 и 13 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase