Биячът с гаджето си. Снимка: Facebook

Това беше съвсем неочаквано за мен като действие. Нямам обяснение защо се случи, обяви възрастният мъж, който бе пребит от 16-годишен младеж в градския транспорт в Бургас.

64-годишният Чанко Стайков както всеки ден пътувал в автобуса за летището, където работи като авиоинженер. На седалката до него седели момче и момиче, но девойката качила обутите си в кални ботуши крака на отсрещната седалка. При слизането Стайков й направил забележка, че това не е възпитано, съобщи Нова тв.

Реакцията на момчето била неочаквана за Чанко, който в замяна на репликата си получил серия от юмруци. Никой от пътуващите в автобуса не се притекъл на помощ на мъжа, който слязъл на летището. Не реагирали нито шофьорът, нито кондукторът в рейса. Автобусът продължил към квартал "Сарафово", където вероятно нападателят е слязъл.

Още по темата

Източници на Dnes.bg потвърдиха, че младежът се казва Димитър Чантов и е ученик в 10-и клас в Електротехникума в града. По думите им младежът е изключително агресивен и има лабилна психика.

През последната година поведението му рязко се променило, станал нагъл и често налитал на бой. По думите им това най-вероятно се дължи на факта, че започнал да употребява наркотични вещества. Младежът е от кв. "Сарафово". Приятелката му, която се казва Христина, също е от квартала.

Христина от своя страна разказала, че възрастният мъж буквално паднал в краката й от ударите на Митко, сподели още източникът на Dnes.bg.

Момичето било изплашено и не одобрявало постъпката на гаджето си. Казала му, че не мисли преди да действа.

Снощи побойникът е бил задържан от полицията. Димитър направил пълни самопризнания и е уточнил, че е реагирал по този начин, защото възрастният мъж е направил забележката на приятелката му.

24 часа след инцидента Чанко не може да си отговори на въпроса как една забележка може да предизвика такава жестокост.

В Бургас към момента видеонаблюдение в автобусите на градския транспорт няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase