Снимка: Reuters. архив

Дилъри в Лом въртят черен бизне с кръв. Схемата действа от години и в цялата страна. Нуждаещите се от кръв я купуват от дилъри, които имат донори.

Ако човек иска да изкара някой лев със своята собствена кръв, ще бъде наказан от дилърите, които ревностно пазят територията си около Кръвния център.

Дилърите са Асен и Слави с прякори Асо и Пуши, пише Нова тв. Продават банката кръв за 60 лв. Донорите са бедни хора от селата край Лом, които продават кръвта си на всеки два месеца.

Схемата е добре смазана, проста и ефективна.

Цената, за която дилърите търгуват с чуждата кръв в Лом, е от 50 до 60 лв. На кръводарителите се плаща по 25 лв. Който не е съгласен, го бият, разказват потърпевши.

Асен и Слави са познати на всички в Лом, защото се занимават с бизнеса от години. А, оказва се, това става и със знанието на медицинския персонал на Кръвния център.

Дилърите са известни и на полицията в Лом. Неведнъж полицаите са идвали по сигнал, че двамата вдигат скандали и заплашват хора. Но досега всичко е приключвало само с предупреждение и полицейски протокол, защото официални жалби от потърпевшите няма.

Асо има богато криминално минало, известен е с побоища, бил е и в затвора за побой. Но никога не е задържан или осъждан за бизнес с кръв. Според закона, ако се докаже продажбата на кръв, наказанието е до 10 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase