Снимка: Булфото, архив
fallback

БДЖ успя да се споразумее с ромите от монтанския квартал "Огоста“, които замерят с камъни преминаващите оттам влакове.

Oще по темата

Вече максимална скорост, с която ще се движат влаковете през квартала, ще бъде 25 километра в час и ще подават звукова и светлинна сигнализация при приближаване към него.

Назначена бе комисия с представители на ромите и експерти от БДЖ, които да преценят как да се повиши сигурността на пресичащите линията хора от квартал "Огоста".

Основен вариант е изграждане на железопътен прелез в района на квартала.

Отхвърлено бе искането на ромите за закриване на железопътната линия, съобщи БТА.

След като в края на декември 2015 година влакът за Берковица блъсна пресичаща линията възрастна жена от "Огоста", в квартала имаше осем инцидента с хвърляне на камъни по преминаващи влакове. Счупени бяха предно панорамно стъкло на машината и множество странични стъкла на вагоните. Заради това от БДЖ решиха да спрат временно влаковете по линията Монтана-Берковица и от 3 януари т.г. те не пътуват.

При преминаването на първия влак след възстановяването на движението по линията ще има комисия от представители на БДЖ, ромите и полицията. Те ще наблюдават дали някой ще хвърля камъни по влака.

От полицията в Монтана обявиха, че по осемте случая с нападение на влаковете има заведени досъдебни производства и заподозрени.

Част от къщите в квартал "Огоста" са извън регулация, а някои от тях са на 5-6 метра от ж.п. линията, обявиха от общината в Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Има изход

преди 8 години

Да пускат фадромите, а ромите на бегом и пешком да бъдат подкарани към някое запустяло село, за да работят там земеделие и да се издържат.Разбира се, такава оздравителна програма може да има ефект само ако бъдат спрени безпринципните помощи, а детски надбавки за повече от едно дете се дават само на хора, които са с минимум средно образование.

36

муспи

преди 8 години

Понеже ромите са много образован народ - ето, премиера е ром, - как досега не са се сетили да си построят къщите на релсите? Стабилни стоманени основи нивелирани до милиметър, изобилие от *** за строителство и отопление, жици и всякакви винтове и халки. Природата ти предлага поминък, но бугарската власт не дава!

35

Анонимен

преди 8 години

Кмет на Монтана вече 16 години е рома Златков Живков от СДС и ГЕРБ, който вместо да е в затвора, пак си купи изборите през октомври с ромски гласове.

fallback