Снимка: архив Булфото
fallback

Времето през тази и следващата седмица ще е динамично. До неделя ни очакват нови валежи от сняг и от дъжд. Ще духа и вятър. През следващата седмица пък градусите ще паднат отново. Застудяването обаче ще е за кратко и температурите отново ще се върнат към обичайните си стойности.

В близките часове валежите навсякъде ще спрат, но временно. По-късно след обяд от запад отново ще завали сняг, съобщиха синоптиците. По Черноморието с временни прекъсвания ще превалява дъжд, преди обяд - сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, който през деня в Източна България постепенно ще се ориентира от югоизток.

Максималните температури ще бъдат в широки граници - от минус 8° до плюс 4°.

Във вторник валежите ще спрат, ще остане предимно облачно. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се повишават. В сряда ще се задържи облачно, на места ще превалява, предимно дъжд, ще има условия за поледици.

Сняг ще превалява в планините, на надморска височина над 1500-1700 м. Вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще продължат да се повишават.

В четвъртък и петък вятърът ще се усили, ще вали слабо – дъжд и сняг. В събота ще е сухо, но в неделя валежите отново ще започнат.

През следващите дни вероятността за валежи е по-малка. Ще има и слънчеви часове. Максималните температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Към края на второто десетдневие отново ще има валежи, предимно от сняг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

д

преди 8 години

просто времето изненада всички !

5

ля ля

преди 8 години

поредното разочерование от водачите на снегорини! спазват стриктно инструктажа да се движат с високо вдигнати гребла да пооберат снежеца по върха на закритите трапове по пътя! безумие!!!

4

zliqbuhal

преди 8 години

Снегорините са като извънземните всеки е чувал за тях но никой не ги е виждал . Варна морето

fallback