Кадър: Нова тв
fallback

Без вода за Нова година и в следващите няколко дни. Така посрещнали празника Жени Калканджиева, певицата Йоана Захариева и още хиляди туристи в зимния ни курорт Боровец.

"На 31 декември от 12 часа на обяд спря подаването на всякаква вода. Раздаваха ни туби с минерална вода, но в крайна сметка това са хотелски условия. Не е като да си вкъщи и да имаш кофа или леген, в който да сложиш бързовар и да стоплиш водата. До 2 януари на обяд нямаше никаква вода и ние си тръгнахме", разказва за почивката си Жени Калканджиева.

По думите й се оказало, че проблемът е в местното ВиК. "Хотелиерите ни казваха, че до час, два ще я пуснат. Но от час на час, та така до 2-ри януари", допълни Калканджиева пред Нова тв.

Според нея обаче хотелиерите нямат вина за създалата се ситуация и са се опитвали да направят всичко възможно, за да намалят дискомфорта на почиващите.

Калканджиева разказа, че за престоя си в Боровец е платила около 3000 лв. за няколко дни в четиризвезден хотел в зимния курорт. В цената влизала и картата за ски влека и храната.

Певицата Йоана Захариева също пострадала от липсата на вода, само че била настанена в друг хотел.

Инж. Венцислав Тодоров, ръководител на район Самоков към ВиК ЕООД-София коментира, че проблемите са били в ниската зона на курорта.

"Авария нямаше. Проблемът е старата водопреносна мрежа, строена през 70-те години с малки диаметри и трудно може да покрие пиковите натоварвания. Освен това заради ниските температури замръзна и водохващането за ВЕЦ-"Царска Бистрица", допълни Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ban bon

преди 8 години

Pone kitaiski shessan i luti chushki chili za chorbata imashe li?!:-):-):-):-) Sofianci ochakvat lubimata mirizma v oficite:-):-):-):-)

17

Анонимен

преди 8 години

на Боровец вода няма, преди 30 години, когато отвориха най-големия хотел беше същата мизерия. там първо се строят хотели и се пълнят с клиенти, а после се прави канализация, водопровод, а където трябва и път /има и хотели до които все още няма нормален път!/ - а на 10 км в ромската махала в Самоков никога не са плащали вода, в някоъ от селата / Бели Искър, Маджаре/ също е комунизъм!

16

Анонимен

преди 8 години

Да ама не е точно така. И ние бяхме на Боровец по същото време (също в такава категория хотел в най-долната част) и водата не е спирала, а беше мътна (вярно е че не беше използваема). Водата вече беше ОК на 01.01.16 г. (сутринта) и всичко си беше наред. Чак пък голям проблем за хиляди туристе нямаше. Вода дали са давали хотелиерите не е особено важно, защото по принцип там водата е кофти за пиене и така или иначе се пие минерална. Е вярно - няма душ но това едва ли е ГОЛЯМ проблем (за една вечер

fallback