Снимка: Булфото, архив
fallback

Видинският митрополит Дометиан ръкоположи за архимандрит известния със своята състрадателност към бедните отец Иван от Нови хан, съобщава БТА.

Церемонията се състоя в черквата "Свети Свети Кирил и Методий" в Монтана. Там митрополит Дометиан обяви, че новият архимандрит преминава на служба от Софийска във Видинска епархия и ще служи в община Якимово, където той е изградил приют за бедни хора и за деца.

Намеренията на архимандрит Иван са да изгради и нов православен манастир край Якимово.
Дометиан заяви, че ръководството на Видинска епархия оценява високо това, че новият архимандрит е пренесъл голяма част от своята социална дейност в пределите на епархията - село Якимово, което е център на едноименната община.

"Възхищаваме се на неговата добродетелност и се радваме, че той е част от нас", обяви ръководителят на епархията. Той изрази надежда, че с присъединяването на архимандрит Иван към епархията ще се дадат свежи духовни сили и на свещениците и на миряните в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Слава Богу! Нови хан се отърва от един фармасонин!

9

позитано 20

преди 8 години

До Дядо ЦакоТака разкараха и Мая от НС и сега там е тихо и спокойно.

8

анатема

преди 8 години

Да служиш на Бог не е да си мърмориш под носа Библията от 9 до 5, да караш бентли, да освещаваш офиси на мутри и бандити. Делото на отец Иван е служба на Бога, другото е служба на дявола и мамона

fallback